lauantai 21. maaliskuuta 2015

Aurinkoisia päiviä

On tässä saanut nauttia ihanista päivistä. Pitkän harmaan jakson jälkeen aurinko paistaa. Öisin on silti ollut noin kymmenen astetta pakkasta. Nämä kaksi asiaa kun yhdistää, niin seurauksena kestohanget. Olenkin monena päivänä ottanut punaisen potkukelkan ja viilettänyt kestohankia pitkin jokirantaan ja takaisin. Aivan kuin jäällä olisi mennyt, niin kestävät hanget.
Muutenkin säärintamalla on ollut ihmeellisyyksiä... monena iltana ja yönä on ollut revontulet, Eikä mitkään pikkuiset vaan koko taivaanranta liekeissä.
Ja eilen päivällä oli osittainen auringonpimennys. Aika jännä tunnelma, kun alkoi yht` äkkiä hämärtään ja linnut lakkasivat laulamasta. Pimennys näkyi tosi selvästi hitsausmaskin läpi.
Muuttolintukausikin on alkanut. Ensimmäiset joutsenet, töyhtöhyypät ja mustarastaat ovat saapuneet Kiurunkankaalle.
Viime keväänä kerroin blogissa meillä kasvavista havupuista. Jatkanpa listaa nyt yhdellä.


 Kuvassa on serbiankuusi l. Picea omorika. Iältään tämä kuusi on 25v ja kokenut yhden "karsinnan".Nimittäin kuusen ollessa vielä sellainen joulukuusen kokoinen, pääsivät lehmät laitumelta karkuteille ja huomasivat pikku kuusen, jonka havuihin oli kiva hinkata kylkiään. Niinpä kuusesta lähti miltei kaikki sivuoksat, mutta kyllä se siitä toipui ja on nyt melko komea.











































Neulaset ovat alta hieman harmahtavia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevättä odotellessa

 Pakkaset jatkuu ja luntakin on satanut maan peitoksi. Saapa nähdä kuinka puutarhakasvien käy näin epävakaissa sääolosuhteissa. Onneksi kukk...