maanantai 14. heinäkuuta 2014

Heinäkuu puolessa välissä

Onpa ollut ihania hellepäiviä. Vaikka pitäisi olla tyytyväinen ja hiljaa, niin toivon hiukan vesisateita. Kasvit kärsivät jo kuivuudesta. Ihan pikkuisen satoi tänään, aivan liian vähän.
Tällainen lämpömäärä aiheuttaa myös sen, että monet puutarhan kasvit kukkivat kukkimisen todella nopeasti. Jalopähkämöäkään en kerinnyt kuvaamaan, se ei enää ole kauneimmillaan, jotain nyt kuitenkin:























Pioni l. Paeonia lactifolia Sarah Bernad upeassa kukinnassaan. Muurahaiset ovat pionille tosi riesa, heti kukannuppujen ilmestyessä. Jos joku tietää hyvän niksin tähän ongelmaan, niin kommentoi ja jaa apua varmaan monelle muullekin pionin kasvattajalle.
























Tässä on toinen pioni lajike, uskoisin sen olevan Karl Rosenfield, ainakin olen ostanut sen sillä nimellä kauan kauan sitten. Kukka on kivasti puolikerrannainen.
























Toinenkin kuva kyseisestä kukasta.



Liljat ovat alkaneet kukkimaan. Tässä on kotoa tuotu ruskolilja l. Lilium bulbifreum, joka on yllättävän pitkä ja ei tee itusilmuja lehtihankoihin.
Luin tässä vasta sellaisen jutun, että tämä olisi ruskoliljan alalaji sahramililja l. ssp.croceum.



















































Toinen ruskolilja on talon alkuperäisiä perennoita. Se on matala ja hyvin voimakkaan oranssi, hiukan punasitakin seassa. Näiden lisäksi on vielä yksi erillainen ruskolilja, joka on korkea, monta kukkaa tertuissa ja lehtihangoissa itusilmuja. En tiedä ovatko nämä kaikki ihan oikeasti ruskoliljoja vai jotain ihme risteymiä, mutta tämän näköisinä ne ovat kukkineet kauan
.























Oli aivan pakko laittaa kuva tähtijasmikkeestal. Philadelphus lewisii, ihana valkoinen pilvi.
























Jasmikkeen kukassa on neljä terälehteä ja kiva pallomainen hedekimppu. Pensas on terve, eikä herkkä kirvoille, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevättä odotellessa

 Pakkaset jatkuu ja luntakin on satanut maan peitoksi. Saapa nähdä kuinka puutarhakasvien käy näin epävakaissa sääolosuhteissa. Onneksi kukk...