maanantai 15. kesäkuuta 2015

Juhannus viikolla

Oi ja voi, onpa kylmä sää. Ei uskoisi, että ollaan jo juhannusviikolla. Pari aurinkoista päivää ja taas sataa. Pihalla ja metsässä ei viitsi olla, kun saa olla kevyt-toppaasusteet päällä. Joitain kuvia aurinkoisten päivien aikana tuli otettua.
Aiemmin oli kuvia helmililjoista, mutta tässä pari erillaista lajia.

 Tässä hennon vaaleansininen lajike, jonka nimeä en muista.
























Ja tämä on kerrottu helmililja.
























Idänunikon " Papaver orientale"kukinta alkamassa.

























Ongelmia tämän kasvin suhteen on pari asiaa. Idänunikon juuret ovat helposti katkeavia. Istukkaiden ottaminen on vaikeaa. Toinen asia on kuitenkin kasvin runsas leviäminen, joten kannattaa miettiä mihin sen istuttaa. Laji tykkää runsaasta auringonvalosta ja minulla ne kasvaa aika köyhässä maassa lyhtykoison kanssa samassa penkissä.
Kukkimisen jälkeen ilmestyy siemenkodat, jotka ovat mitä mainiointa sidosmateriaalia kuivakukkaasetelmiin ja havukransseihin.
Anna ksville kasvurauha. Se ei tykkää siirtelystä.
















Viimeinen  kuva on keittiön sisääntulon taukopaikasta. Etualalla kultatyräkit kukkivat ja jalopähkämö on kovassa kasvussa. Lapinnauhuksen lehdet on täysin avautuneet ja jätti ukkolaukka on jo nupullaan. Yritetään nauttia joka lämpimästa hetkestä, mitä tämä kesä tarjoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevättä odotellessa

 Pakkaset jatkuu ja luntakin on satanut maan peitoksi. Saapa nähdä kuinka puutarhakasvien käy näin epävakaissa sääolosuhteissa. Onneksi kukk...