maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannuskuvia

Ohi on Suomen keskikesänjuhla eli juhannus. Ilma oli vaihteleva sadetta ja aurinkoa. Lauantaina  ja sunnuntaina päivällä oli ihanan aurinkoinen sää, ihan jopa kuuma. Ukonilma siitä sitten kehittyikin, mutta eipä tullut Kiurunkankaan päälle, vaan kiersi Jyrinkiin, Lahdenperälle ja Ylivieskaan. Nyt maanantain sää on ollut samanlainen: Pieniä sadekuuroja auringonpaisteen kera. Onneksi on sentään lämmintä.
Juhannuksena otettuja kuvia:
























Keittiön sisäänkäynnin vieressä Tulikellukka ( Geum coccineum) loistaa oranssina. Kukkavarsien poistaminen kukinnan jälkeen edesauttaa uudelleen kukintaa.
























Idänunikko komeinmillaan.

 Syreenikin aukaisi nuppunsa juhannukseksi. Tänä vuonna on vailtaisa kukkapaljous, vaikka tykkylumi katkoi monia isoja oksia talvella.




Unelmatädyke l. Veronica gentianoides " Variegata" on kauniin vaaleansininen kuivassakin paikassa kasvava kukka. Kukinta on vain ohi todella nopeasti, mutta viereen on jo kasvamassa alppiasteria, jottei tyhjiä paikkoja kukkapenkkiin synny.













































Kuolan pioni l. Paeonia anomala aloittaa kukkimisen, vierellään ukkolaukkaa. Tämä pioni on kova tekemää siementaimia, ei kuitenkaan riesaksi asti. Onpa kiva antaa pikkutaimia ystäville.
























Kirsikankukkia

 Ja sitten metsään...siellä metsätähti kukkii valkoisin pikku kukkasin.























































Myös puolukka on aloittanut kukinnan. Lämmintä kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevättä odotellessa

 Pakkaset jatkuu ja luntakin on satanut maan peitoksi. Saapa nähdä kuinka puutarhakasvien käy näin epävakaissa sääolosuhteissa. Onneksi kukk...