tiistai 27. toukokuuta 2014

Vaihtelevat ilmat?

Viikko vierähti ihanasti helteessä ja nyt sää taas kylmeni: Toppatakki saa olla päällä, kun on ulkona. Eilen vielä satoi kovasti, tänään on onneksi auringonpaiste, mutta niin kylmä...
Kasvit yrittävät kuitenki kukkia ja töyhtöhyypän poikaset ovat jo kuoriutuneet. Tässä olen yrittänyt ottaa kuvan yhdestä vipeltäjästä.

 Puutarhassa kirsikkapuu ja omenapuut kukkivat. Näin kylmällä ilmalla ei pölyttäjät liiku, joten hiukan pelottaa, tuleeko syksyllä omppuja hyvästä kukinnasta huolimatta.























Tulppaaneista avautui kaksi seuraavaa lajia kerrottu tulppaani "Monsella"























Ja toisena "Prinsess Irene", uskollinen uusiutuja. Noin kymmenen vuotta sitten 10:stä istutetusta sipulista 6 vielä kukkii, joten, uskomatonta:
















Irene

















Yksi vaatimattoman näkoisistä kukista on keltareunapikarililja "Fritillaria Michailovskyi".
Kukalla on erikoinen väritys: tummaa violettia ja keltaista. Suuri hyöty pikarililjoista on niiden myyriä karkoittava haju. Pikarililjojen ollessa vielä sipulipusissa odottamassa istutusta, hajun varmasti huomaa, mutta ei sitä maan läpi haista.


































Tässä on vielä kuva pensaiden alta, kun kevätkaihonkukat ja valkovuokot ovat parhaimmillaan.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevättä odotellessa

 Pakkaset jatkuu ja luntakin on satanut maan peitoksi. Saapa nähdä kuinka puutarhakasvien käy näin epävakaissa sääolosuhteissa. Onneksi kukk...