torstai 1. toukokuuta 2014

Vappu 2014

Hauskaa Vappua kaikille! Kaksi viikkoa on vierähtänyt lämpimiä kevätilmoja odotellen, kylmää on. Yöllä oli -6c pakkasta ja nyt päivälläkään ei ole kuin vain 5c lämmintä, pohjoistuulen lisätessä kylmyyttä.
Pihapiirissä käy silti melkoinen säpinä. Pönttöpesijät ovat saapuneet ja takapihalla on rastaiden armeija. Eri rastaslajien touhua on ollut mielenkiintoista seurata kahvi kupposta juodessa. Paikalla on ollut noin 10 punakylkirastaan lauma, mustarastaita, räkättirastaita ja ihan uutena tulokkaana kulorastas pari.
Kevät- tulvien uupuessa vesilintuja ei paljon näe, mutta joessa uiskentelee silti sorsia ja pelloilla käy joutsenia.
Ensimmäiset kukkasipulit kukkivat ja mehiläiset ovat heränneet horroksesta.Hitaasti, mutta varmasti kevät etenee. Laitanpa muutaman kuvan kehiin.



























Sahrami l. "Crocus" l. krookus on avannut kukkansa. Ihmettelen vain, niten niitä putkahtelee pitkin ja poikin pihaa. Linnutko niitä siemeniä levittää, vai mikä?


























Idänsinililja l. "Scilla siberica" on yhtä mystinen levittäytyjä. Tämä kukka leviää vaikka sepelille ja metsiköstäkin löytyy kukkaturppaita. No kaunishan tuo on, kunhan siitä ei vaan riesa tule...katsotaan.






























Tässä kukkii tulppaani l. "Tulipa". Lajikkeena on joku kasvitieteellinen, jonka nimeä en muista.




























Yllätys, yllätys, mansikka on kukassa. No nämä ovat riippamansikan taimia, jotka on talvetettu kellarissa. Kohta saa omia mansikoita...
























Ruohosipuli "Allium schoenoprasum"on kasvanut hyvin kylmästä ilmasta huolimatta. Tämä sipuli leviää nopeasti siementen avulla. Siemenkodat kannattaa poistaa aikanaan, jollei halua koko puutarhan kasvavan ruohosipulia. Maukas yrtti, josta voi käydä leikkaamassa satoa jo nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevättä odotellessa

 Pakkaset jatkuu ja luntakin on satanut maan peitoksi. Saapa nähdä kuinka puutarhakasvien käy näin epävakaissa sääolosuhteissa. Onneksi kukk...